Strony

poniedziałek, 31 października 2016

Kasza jaglana z musem truskawkowym 


Kasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz ! Dzisiaj propozycja na słodko. To do dzieła !



Sadniki:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • Szczypta cynamonu
  • Garść truskawek
  • Łyżka sezamu


Przygotowanie:

  1. Kasze płuczemy na sitku pod zimną wodą. 
  2. Wstawiamy wodę na kaszę. Gdy woda się już zagotuje dodajemy cynamon, a następnie gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. W trakcie gotowania kaszy, robimy mus z truskawek. Truskawki myjemy, odcinamy ogonki a następnie blendujemy na jednolitą masę.
  4. Ugotowaną kaszę układamy na talerzu, bądź w miseczce, polewamy truskawkami i na końcu posypujemy wszystko sezamem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz