Kasza jaglana z musem z bananów i orzechów laskowych


Kaszę jaglaną można wykorzystać w śniadaniach, obiadach jak również w deserach. Kasza ta jest pyszna i zarazem uniwersalna. Dzisiejsza propozycja to śniadanie z kaszy jaglanej polanej musem bananowym. Śniadanie to będzie idealne, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale również zdrowego ! 





Składniki :
  • kasza jaglana
  • 1 banan
  • garść orzechów laskowych
  • łyżka jogurtu naturalnego 
  • kostka startej gorzkiej czekolady


Wykonanie:

Przed gotowaniem opłukać kaszę w bieżącej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.

W tym czasie przygotowujemy mus owocowy. Banana, jogurt naturalny oraz orzechy blendujemy na jednolitą masę. Kaszę jaglaną przekładamy do filiżanki, bądź do foremki. Następnie wykładamy na talerz, polewamy musem i na końcu posypujemy startą czekoladą.







Śniadanie takie jest również super opcją do zabrania w pudelku, do pracy bądź szkoły.







SMACZNEGO ! :) 

Komentarze