Kasza jaglana z musem z bananów i orzechów laskowych
Kaszę jaglaną można wykorzystać w śniadaniach, obiadach jak również w deserach. Kasza ta jest pyszna i zarazem uniwersalna. Dzisiejsza propozycja to śniadanie z kaszy jaglanej polanej musem bananowym. Śniadanie to będzie idealne, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale również zdrowego !
Składniki :
- kasza jaglana
- 1 banan
- garść orzechów laskowych
- łyżka jogurtu naturalnego
- kostka startej gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Przed gotowaniem opłukać kaszę w bieżącej wodzie. Kaszę
jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy
do lekkiego ostygnięcia.
W tym czasie przygotowujemy mus owocowy. Banana,
jogurt naturalny oraz orzechy blendujemy na jednolitą masę. Kaszę jaglaną przekładamy
do filiżanki, bądź do foremki. Następnie wykładamy na talerz, polewamy musem i
na końcu posypujemy startą czekoladą.
Śniadanie takie jest również super opcją do zabrania w
pudelku, do pracy bądź szkoły.
SMACZNEGO ! :)
Komentarze
Prześlij komentarz