Strony

piątek, 4 listopada 2016

Klasyka – po prostu jajecznica z szynką i szczypiorkiem 





Jak już wiadomo, jajecznica zawsze dobra ! Jest szybka, pyszna i łatwa, wiec każdy sobie z nią poradzi.

Składniki:
  • 3 plasterki ulubionej szynki
  • 2 jajka
  • Szczypiorek
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka masła
  • Kromka chleba razowego z ziarnami


Przygotowanie:
  1. Kroimy szynkę w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szynkę, chwilę smażymy i dodajemy jajka.
  3. Mieszamy jajka, jak się trochę zetną przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. Jajka ciągle mieszamy drewnianą łyżką do momentu ścięcia.
  5. Wykładamy na talerz, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i jajecznica gotowa !
  6. Przekrawamy kromkę chleba na pól i się zajadamy ! 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz