Klasyka – po prostu jajecznica z szynką i szczypiorkiem
Jak już wiadomo, jajecznica zawsze dobra ! Jest szybka,
pyszna i łatwa, wiec każdy sobie z nią poradzi.
Składniki:
- 3 plasterki ulubionej szynki
- 2 jajka
- Szczypiorek
- Sól
- Pieprz
- Łyżka masła
- Kromka chleba razowego z ziarnami
Przygotowanie:
- Kroimy szynkę w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szynkę, chwilę smażymy i dodajemy jajka.
- Mieszamy jajka, jak się trochę zetną przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Jajka ciągle mieszamy drewnianą łyżką do momentu ścięcia.
- Wykładamy na talerz, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i jajecznica gotowa !
- Przekrawamy kromkę chleba na pól i się zajadamy !
Komentarze
Prześlij komentarz