Składniki:
- 2 garści roszponki
- Pól cebuli
- Pól żółtej papryki
- Pól czerwonej papryki
- Łyżka nasion słonecznika
- Garść orzechów włoskich
- 200 g piersi z kurczaka
- Przyprawa do kurczaka
- Olej kokosowy
- Olej rzepakowy
- Łyżeczka oregano
- 2 łyżki Octu z czerwonego wina
Przygotowanie:
- Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą, rozgrzewamy na patelni olej kokosowy i smażymy kurczaka.
- Cebulę i paprykę kroimy w paski. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wrzucamy cebulę, czekamy aż się zeszkli, dodajemy paprykę. Smażymy ok. 2 minuty i dodajemy oregano, a następnie ocet. Całość dusimy do momentu, aż papryka będzie miękka.
- Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy słonecznik i orzechy. Prażymy.
- Na talerzu układamy umytą roszponkę, kurczaka, paprykę z cebulą oraz słonecznik i orzechy.
Komentarze
Prześlij komentarz