Strony

czwartek, 2 marca 2017

Malinowa owsianka




Składniki:

  • woda
  • 5 czubatych łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • garstka malin mrożonych
  • banan i maliny do ozdoby


Przygotowanie :

  1. Do garnka wlewamy wodę, tak aby lekko przykryła dno.
  2. Dodajemy płatki owsiane, lekko zagotowujemy.
  3. Dodajemy maliny oraz siemię lniane.
  4. Gotujemy ciągle mieszając, do momentu rozmrożenia się malin i powstania „ papki”. Jeżeli będzie za mało wody to dolewamy ciągle mieszając
  5. Gdy uzyskamy konsystencje „papki”, a maliny będą w pełni rozmrożone przekładamy do miseczki i dekorujemy bananem pokrojonym w plasterki oraz malinami.
  6. Smacznego 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz