Składniki:
- Bulion drobiowy
- 1 pierś z kurczaka, ugotowana
- 1 marchew
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 40 g mrożonego groszku
- 200 g ryżu do risotto
- 2 szalotki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
W garnku rozgrzewamy oliwę, wsypujemy ryż i chwilę prażymy.
Wlewamy bulion do poziomu ziaren (bulion można przygotować samemu, bądź z
kostki) i gotujemy. Po 5 minutach dodajemy marchewkę pokrojoną w drobną kostkę.
Gdy ryż wchłonie cały bulion, dolewamy i tak za każdym razem. Gdy ryż i
marchewka będą już prawie miękkie dodajemy szalotkę oraz groszek. Na końcu dodajemy ugotowaną i pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Wszystko razem mieszamy i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz