Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 200 g świeżego szpinaku
- 5 jajek
- 40 g mąki owsianej lub 40 g zmielonych płatków owsianych
- sól
- pieprz
- pomidorki koktajlowe, ilość do podania
Przygotowanie:
- Czosnek pokroić w kosteczkę. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić czosnek.
- Dodać szpinak, dusić przez 7 minut.
- Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia, rozgrzać piekarnik do 180°C.
- Szpinak przełożyć równomiernie do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
- Do miski wbić jajka, dodać mąkę, sól i pieprz. Wymieszać do połączenia się składników. Masę jajeczną przelać do naczynia żaroodpornego.
- Piec ok. 17 minut (tak aby masa jajeczna była dobrze ścięta) w 180°C.
- Podawać ze świeżymi warzywami, na przykład pomidorkami koktajlowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz