- 500 g mięsa wołowego
- 2 pomidory
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki musztardy
- 250 g gęstej śmietany
- 3 łyżki wody z kiszenia ogórków
- 400 ml bulionu
- sól
- pieprz
- 500 g makaronu tagliatelle
Przygotowanie:
- Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i posiekać na drobno. Pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić w plasterki.
- Cebulę posiekać na drobno. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, przysmażyć. Dodać mięso i smażyć aż mięso zmieni kolor i lekko się przyrumieni.
- Dodać pomidory, pieczarki, musztardę, śmietanę, bulion wodę z ogórków, pieprz i sól do smaku. Wymieszać.
- Gotować aż mięso będzie miękkie.
- Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz