Boeuf Stroganow z Makaronem Tagliatelle



Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
  • 2 pomidory
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 250 g gęstej śmietany
  • 3 łyżki wody z kiszenia ogórków
  • 400 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 500 g makaronu tagliatelle


Przygotowanie:

  1. Wołowinę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i posiekać na drobno. Pieczarki oczyścić, osuszyć, pokroić w plasterki. 
  2. Cebulę posiekać na drobno. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, przysmażyć. Dodać mięso i smażyć aż mięso zmieni kolor i lekko się przyrumieni. 
  3. Dodać pomidory, pieczarki, musztardę, śmietanę, bulion wodę z ogórków, pieprz i sól do smaku. Wymieszać.
  4. Gotować aż mięso będzie miękkie.
  5. Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 


Komentarze