Brownie



Składniki:

  • 150 g masła w temperaturze pokojowej
  • 200 g cukru
  • 75 g kakao
  • 60 g mąki
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia


Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180°C (dolne grzanie)
  2. Masło włożyć do rondelka i na małym ogniu roztopić. Dodać cukier, odstawić z ognia. Dodać kakao, wymieszać.
  3. Do ostygniętego masła dodawać po kolei jajka, cały czas miksując, następnie po łyżce mąkę oraz proszek do pieczenia.  Miksować do połączenia się składników.
  4. Ciasto przełożyć do formy ( 20 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec 25 minut w 180°C.
  6. Następnie pozostawić do ostygnięcia i zajadać :)


Komentarze