Składniki:
- 500 g fileta z dorsza
- sól
- pieprz
- oregano, suszone
- pół kalafiora
- pół brokułu
- 450 g mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 100 ml śmietany 18%
- 130 g sera feta
- 3 średnie bataty
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Filety z dorsza oprószyć solą, pieprzem oraz oregano. Kalafior oraz brokuł oczyścić, podzielić na mniejsze części. Filet z dorsza wraz z kalafiorem oraz brokułem umieścić w naczyniu do parowania. Gotować przez 15 minut.
- Bataty obrać, oczyścić, pokroić w cienkie paski. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić pokrojone bataty, skropić oliwą oraz posypać oregano. Piec ok. 25 minut w 190 st C.
- Mrożony szpinak wyłożyć na patelnię, poczekać aż się rozmrozi, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę oraz ser feta. Dusić 5 minut, aż wszystko się razem połączy.
Komentarze
Prześlij komentarz