Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 500 g mięsa wieprzowego, gulaszowego pokrojonego na kawałki
- 250 g pieczarek
- 1 łyżeczka cukru
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 400 g pokrojonych pomidorów z puszki
- 300 ml wody
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka majeranku
- 1 goździk
- 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę
- 1,5 łyżki mąki
Przygotowanie:
- Cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić, następnie dodać czosnek.
- Dodać mięso, smażyć 3 minuty. Dodać pieczarki, dusić jeszcze 2 minuty.
- Dodać cukier, koncentrat pomidorowy, pomidory, wodę, słodką paprykę, sól, pieprz, majeranek i goździka. Gotować 40 minut.
- Dodać czerwoną paprykę, gotować 20 minut.
- Mąkę dokładnie wymieszać z połową kubka gorącego sosu, tak aby nie było grudek. Dodać do garnka.
- Gotować 10 minut.
- Zajadać :)
Komentarze
Prześlij komentarz