Składniki:
- 3 marchewki, pokrojone w plastry
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł, pokrojony
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 10 g sosu sojowego
- pieprz
- sól
- 2l bulionu warzywnego
- 2 małe cukinie, pokrojone w półplastry
- 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 70 g liści szpinaku
- 200 g ulubionego makaronu, ugotowanego
Przygotowanie:
- Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek dusić wraz z oliwą w dużym garnku przez 3 minuty.
- Dodać pokrojoną marchewkę, brokuł, zioła prowansalskie, sos sojowy, bulion oraz sól i pieprz do smaku. Gotować 20 minut.
- Dodać cukinię, groszek, pomidorki koktajlowe i szpinak. Wymieszać i gotować 10 minut.
- Podawać na ciepło
Komentarze
Prześlij komentarz