Zupa Jarzynowa z Makaronem



Składniki:

  • 3 marchewki, pokrojone w plastry
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł, pokrojony
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 10 g sosu sojowego
  • pieprz
  • sól
  • 2l bulionu warzywnego
  • 2 małe cukinie, pokrojone w półplastry
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 70 g liści szpinaku
  • 200 g ulubionego makaronu, ugotowanego


Przygotowanie:

  1. Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek dusić wraz z oliwą w dużym garnku przez 3 minuty.
  2. Dodać pokrojoną marchewkę, brokuł, zioła prowansalskie, sos sojowy, bulion oraz sól i pieprz do smaku.  Gotować 20 minut.
  3. Dodać cukinię, groszek, pomidorki koktajlowe i szpinak. Wymieszać i gotować 10 minut. 
  4. Podawać na ciepło


Komentarze